Thursday, April 14, 2016

SRBIJA: Barem 2.000 zaposlenih manje u Železnicama

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je s delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi Džejms Ruf, razgovarala o restrukturiranju Železnica Srbije, kapitalnim infrastrukturnim projektima, kao i reformi katastra.

Ona je novinarima nakon tog sastanka kazala da je s predstavnicima MMF-a razgovarano i o trenutnom statusu projekta rehabilitacije puteva u Srbiji.

"Danas smo razgovarali najviše o železnicama i autoputevima, putevima, a ono što nam je rekao Ruf, to je da kod puteva nema nikakvih problema i da se projekti rade u roku", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je kazala da je zaključeno da se proces reformisanja u Železnicama Srbije sprovodi uspešno i dodala da će svakako broj ljudi u Železnicama biti manji za više od 2.000 u sva četiri preduzeća koja rade u okviru Železnica i da se radi na tome kako će izgledati njihove otpremnine.

Mihajlovićeva je navela da će biti dobrovoljnih odlazaka, ali da su i predstavnici Železnica napravili sistematizacije koje moraju da odgovaraju po strukturi onome šta zaista treba da rade.

Mihajlovićeva je kazala i da je ministarstvo u prethodna četiri meseca završilo zakonsku regulativu koja se odnosi na ugovore između sva tri podeljena preduzeća u okviru Železnica, i identifikovan je višak od 13 milijardi dinara.

24.02.2016.
(rs.n1info.com)

No comments:

Post a Comment

STATISTIKA