Friday, November 10, 2017

MAĐARSKA: Stigli remontovani CAF vagoni drugog razreda


Posle objave teksta sa fotografijama obnovljenih CAF vagona prvog razreda, sledi tekst sa fotografijama remontovanih CAF vagona drugog razreda. Trenutno MAV Start posada ima  30 CAF vagona drugog razreda, a ukupan broj CAF vagona su 17 prvog razreda, 9 vagona restorana/bife, 9 kušet kola,  6 spavaća kola i da ne zaboravimo 5 kola za prtljag.

Spolja je vidljiva razlika, znatno modernije deluje,što je neobično putnicima u Madjarskoj. Navikli na kombinaciju belo-plave vagone, a sad laguna plavo sa cianplavim. Zaista je lep spoljašni dizajn za putnički vagon velike brzine (200 km/h).

Nadamo se da će u buduće i drugi remontovani EC i IC vagoni biti preobučeni u novi dizajn MAV Starta.


Boje remontovanih CAF vagona drugog razreda su za nijansu različite od Icplus prototipa. Umesto lile više dominiraju plave i žute boje.



Novost, da svako sedište ima velike „folding table“, konektore za svako sedište i USB konektore za punjenje mobilnih telefona.



Novost je takodje, da već u drugoj klasi putničkih kola ima tepih na podu. U vagonima su postavljene zavese, što nije bila praksa posle remonta, postavljali su zaštitnike.

Navlake za sedišta su novijeg dizajna, ali se uklapaju u boje MAV Start kompanije, žuto-plavo.



Toalet je naravno zatvorenog sistema, vakum WC, ekološki sistem.

Obnovljen je i sistem informisanja.


Na ulasku u vagone takodje dominiraju plavo-žute boje.


Novost,  vrata unutar kola su automatska, kao i ulazna vrata.

































Posle remonta vagona drugog razreda trebalo bi videti po najavama u vozovima kao što je EC Hungaria i EN Metropol ka Berlinu i Hamburgu.

10.11.2017.
Keszég Kornél

No comments:

Post a Comment

STATISTIKA